Tu t'ho creus?

REALitat o mite?

Tu t'ho creus - descripció.pdf


REPTES

EL TREBALL A LES PIRÀMIDES


Les piràmides són construccions que generen molts mites, entre ells l’esclavitud, ja que realment no hi treballaven esclaus sinó pagesos a sou.ELS "PALPATI"


A l’època medieval una dona es va fer passar per home per poder arribar a ser Papa. És per això que després es va crear el càrrec de palpati, qui comprovava el sexe de l’escollit abans de procramar-lo PapaL'ANY SENSE ESTIU


Les zones properes als pols geogràfics acostumen a tenir èpoques que quasi no veuen el sol i altres que quasi no tenen nit. Això passa cada any. Però sabeu que hi va haver un any en el que no hi va haver estiu enlloc del planeta?LA CAÇA DE BRUIXES


La caça de bruixes va ser un moviment típicament medieval, fonamentat en la idea religiosa de la dona com a ésser més feble i propens a la temptació de Satanàs.

GLADIADORS I EMPERADORS


Les batalles de gladiadors eren a mort. Els emperadors salvaven els gladiadors amb el dit polze cap amunt i els sentenciaven a mort amb el dit polze cap abaix.

CONFINAMENT PER GRIP


Durant la pandèmia de la grip espanyola ja va existir un confinament a l'Estat espanyol que va tancar teatres, centres educatius️, esglésies i també les fronteres, amb un confinament total.

PATRULLA FELINA


A Rússia hi ha un museu vigilat per gats.